Søren Bebe Trio: Home

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Søren Bebe er nok den danske jazzpianist, jeg først og fremmest vil forbinde med det, man kalder den nordiske tone. Hans nye album, ”Home”, er – som flere af hans tidligere album – eminent. Det er enkelt, melodisk og melankolsk – triojazz af absolut høj klasse. Musik med blik for såvel helhed som finesse – spillet af Søren Bebe på klaver, Kasper Tagel på kontrabas og Anders Mogensen på trommer og tydeligt inspireret af svenske Jan Johanssons og norske Tord Gustavsens triojazz. Nummeret, ”Tango for T”, er for eksempel helt åbenlyst en hyldest til Gustavsen. Alle 11 skæringer er imidlertid nye originalkompositioner af Bebe, indspillet i MillFactory studiet i København og mikset af Jan Erik Kongshaug i Rainbow studiet i Oslo. Og alle repræsenterer de en traditionsforbundethed og et fremtidsperspektiv. De rummer alle en horisont, et fjernt blik fuld af længsel. Og med alle disse faktorer in mente, må jeg konkludere, at ”Home”, er et uhyre vellykket, sanseligt og sensitivt udspil af international klasse.

*****  /  FromOutHere Music  /  45 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share