Dana LaCroix: The Great Divide

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den canadiske singer-songwriter, Dana LaCroix, har i mere end tyve år haft et nært forhold til Danmark. Kærligheden til Dannevang tog sin begyndelse, da hun i 1993 tog på tour rundt i landet med Paul Banks. Siden har hun spillet mere end 500 koncerter i Danmark, men det er først nu hun udgiver sit eget album her til lands og med det tager ud på landevejene i eget navn. Hendes album, ”The Great Divide”, rummer musik fra grænselandet mellem pop, americana, country, folk og singer-songwriter traditionen. Albummet som helhed og enkelte sange i særdeleshed – f.eks. ”Rain Down On Me” – er fine, uden at være prangende. Dana LaCroix er genremæssigt inde i et landskab, som i forvejen bebos af bl.a. Ester Brohus, men hun har flere strenge at spille på qua – formodentlig – sin multietniske baggrund og horisont. Dana LaCroix har både japansk, irsk og fransk-canadisk blod i årene, hun bor i USA og taler – i kraft af sin tid i Danmark – dansk. Alle destinationerne har sat sig spor i hendes musik og engelsksprogede tekstunivers, men det er først og fremmest den nordamerikansk americana, country og folk, der spejles på ”The Great Divide”.

***  /  Eget selskab  /  41 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share