Oh Land: Askepot

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Tivoli Ballet Teater fortolkede i sommeren 2016 eventyret om ”Askepot” med en balletforestilling på Pantomimescenen. Dronning Margrethe var scenograf og Oh Land komponist. Nu kan man på diverse streamingstjenester høre Oh Lands musik fra forestillingen – hendes i alt 12 stykker instrumentalmusik fra ”Askepot”. Jeg er ikke tvivl om, at hun har været udfordret af, at forestillingens dramaturgi skulle understøttes instrumentalt; af at hun ikke som vanligt kunne tillade ord at udgøre en del af sine virkemidler. Hun tillader sig ganske vist at nynne i flere numre, men hendes centrale, musiske udtryk er og bliver et miks af analoge vintage synthesizere, trommemaskiner og akustiske instrumenter – kombineret med real-lyde fra klirrende glas, kvidrende fugle og knive der slibes. Musikken har umiskendeligt Oh Lands fingeraftryk, den starter ud lidt tøvende, men samler sig i melodisk formfuldendte, overvejende elektroniske fortællinger af filmisk karakter. Numre som ”Not Going” og ”Birds Will Take Me There” er f.eks. melankolske og livgivende skæringer, der både matcher pantomimens balletfortællinger og lægger sig i naturlig forlængelse af Oh Lands hidtidige ”fortælle-spor.” I den forstand er musikken præget af autenticitet og elasticitet.

****  /  A:Larm Music  /  31 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share