Ronny Graupe: The White Belt

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den tyske guitarist, Ronny Graupe, der er uddannet på Rytmekons i København, anses i dag i sit hjemland for at være en ”rising jazzstar”. Derfor er der også grund til at spidse ører, når han med sin foretrukne trio – der i øvrigt består af danske Jonas Westergaard på bas og tyske Christian Lillinger på trommer – udsender et nyt album – det andet på Pirouet Records. ”The White Belt” byder på moderne ekspressiv jazz af en skarp karakter. Man fornemmer, at de tre musikere virkelig lytter til hinanden og naturligt balancerer, når improvisationer skal bringes videre, fremad. Netop dét er albummets styrke: at improvisationerne forekommer så naturlige. I den forstand er albummets titel rammende: som i den ædle kampsport er musikerne nemlig til stede, agtpågivende og i stand til at lave udfald, parere og respondere. Uanset om det er på guitarens hvide støj, på dens hårde riffs eller på dens næsten uhørlige skratten. Albummet er som en udforskning af hvide pletter på kortet, som en dynamisk vandring med rytmiske kontraster, ikke let tilgængeligt, men med mange lag, der kan åbne sig ved gentagne aflytninger.

***  /  Pirouet Records  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share