Modus Factor: The Picasso Zone

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Modus Factor er en canadisk trio, der spiller en moderne ambient form for nujazz baseret på elektroniske grooves. Trioen består af trommeslageren Chris Lesso, trompetisten Brownman Ali og bassisten Ian De Souza – alle efterspurgte jazzmusikere i Canada. Tilsammen udgør de tre en fascinerende stærk og særegen konstellation, som nok har hentet inspiration hos eksempelvis Miles Davis og Joe Zawinul, men – som instrumenteringen antyder – også betjener sig af en anden lyd. Måske inspireret af Picasso, maler de tre canadiere med andre farver. De betjener sig ikke af kubisme, men af grooves og cirkulære abstraktioner. Musikken rummer mange elementer af improvisation – selv om den er baseret på fastlagte grooves – den er inspirerende, har til tider noget næsten meditativt over sig, men brydes også konstant og meget klædeligt af Alis på én gang bløde og skarpe trompet, som i sig selv fremstår noget nær psykedelisk. Udtrykket er rigt, farverigt og grundlæggende interessant at betragte og høre.

****  /  Browntasauras Records  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share