Buselli-Wallarab Jazz Orchestra: Basically Baker Vol. 2 – The Big Band Music of David Baker

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

I marts måned døde den 84-årige amerikanske jazznotabilitet, David Baker. Herhjemme er det formodentlig de færreste for hvem, der ringer en klokke, når man nævner navnet, men i USA var han kendt og anerkendt, både for sit virke som komponist og trækbasunist, men også og især for sit arbejde med at styrke uddannelsen for musikere i et USA, hvor sorte måtte kæmpe for deres plads i uddannelsessystemet. Baker skrev at hav af bøger, skrev at hav af kompositioner, udgav et hav af plader og underviste et menneskehav af unge musikere. Og det er nogle af dem, der først i 2005 udsendte albummet, ”Basically Baker”, og som nu – bakket op af koryfæer som Randy Brecker, Dave Stryker og Rich Perry – udsender ”Vol. 2”, der fokuserer på David Bakers big band musik. Hovedkræfterne bag dobbelt-CD’en er trompetisten Mark Buselli og trækbasunisten Brent Wallarab. Og det, de har skabt er et virkelig solidt udspil, fuld af respekt for Bakers kompositioner og inspirationskilder – Duke Ellington, Benny Goodman og Count Basie. Dobbeltalbummet er respektindgydende, formfuldendt og en væsentlig opdatering af beboppens kerneværdier.

****  /  Patois Records  /  91:29

Please follow and like us:

  • 0
  • Share