Andreas Schaerer: The Big Wig

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

I 2015 blev schweizeren, Andreas Schaerer, ved ECHO Jazz Awards tildelt prisen, ”Vocalist of the Year” – og dét året efter, at Gregory Porter havde fået tildelt selvsamme prestigiøse pris. Med andre ord: ECHO Jazz Awards indikerer et vist niveau! Alene derfor er der grund til at tjekke Schaerers nye album, The Big Wig, ud. Til albummet har han skrevet og arrangeret et egentligt værk og så godt som al den tilhørende tekst. Det ambitiøse materiale, som oprindeligt er bestilt af Lucerne Festival, forløser vokalisten i et velfungerende sammenspil med ensemblet, Hildegard Lernt Fliegen, og Lucerne Festival Academy dirigeret af Mariano Chiacchiarini. Værket er som én gigantisk suite skrevet til jazz- og symfoniorkester; det er mangefacetteret, ambitiøst og komplekst, men – skal jeg være helt ærlig – også lidt anstrengende. Genremæssigt befinder værket sig i grænselandet mellem moderne partiturmusik, moderne avantgardejazz og rendyrket musical. Og især sidstnævnte element bliver, for denne lytter, anstrengende. For det giver musikken en uklar profil, en uklar retning.

***  /  ACT Music  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share