Thorbjørn Risager & The Black Tornado: Change My Game

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Thorbjørn Risager er (en af) Danmarks bedste blues-sanger(e) og -musiker(e) pt. Men med sit forrige album, det helt igennem forrygende livealbum, ”Too Many Roads” fra 2015, indikerede den danske mester i blues, at han gerne ville i en mindre blå, mere rocket retning. Og det viser han endnu tydeligere med sit nye album, ”Change My Game”, som består af en gedigen omgang sydstats- og westcoast-rock. Stadig er rødderne i bluesmusikken tydelige, men der er skruet op for den rå rockmaskine, der har fået samme farveægthed som kendetegnede den blå farve på de tidligere album. Risager og hans kammerater spiller en rå og svedig form for blues-rock, og Risager selv synger med en pondus og power, der i dén grad fremstår respektindgydende. Musikken er genretro, af internationalt tilsnit og til at koble sig på for høj og lav, tynd og tyk, syd og nord, øst og vest. De bedste numre – f.eks. benhårde ”Dreamland” og balladen ”Long Gone” – er klokkeklare rockhits på Superliganiveau. Enkelte af albummets numre er lidt kedelige, men det altovervejende indtryk efter gentagne aflytninger er, at ”Change My Game” er (endnu) en adgangsbillet til verdensscenen.

****  /  Ruf Records  /  52 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share