Jorge Vera: Luz

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den spanske jazzpianist, Jorge Vera, har med albummet, ”Luz”, skabt et virkelig flot, gennemarbejdet og fascinerende hele, der markerer, at han tilhører den globale jazzscenes elite. Det er sjældent, vi i Danmark, hører/møder spanske jazzmusikere, men Jorge Vera giver os med ”Luz” mulighed for at høre, hvad der kan ske, når spansk og international jazz finder sammen på øverste hylde. Sammen med en stribe sublime sidemen – blandt andre Shayan Fathi på trommer, Lisandro Mansilla på sopransax, Rafael Aguila på tenorsax, Santiago Greco og Christian Galvez på bas – skaber Jorge Vera et energisk, komplekst moderne jazzudtryk, som i momenter afslører forbindelsen til det spanske, men som for det meste er geografisk neutralt og snarere kendetegnende for den mere ekspressive, urbane, moderne jazzscene – som den pt. tager sig ud på den amerikansk vestkyst, i Canada, i London, i Paris og i Milano. Musikken er flot komponeret, flot arrangeret og bliver næsten formfuldendt forløst af orkesteret, der tydeligvis både er godt sammenspillet og sammensat af store individualister.

****  /  Youkali Music  /  76 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share