Elena Setién: Dreaming of Earthly Things

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Man kan godt tillade sig at sige, at vokalisten, pianisten og multiinstrumentalisten, Elena Setién – om end hun er spansk af oprindelse – er lidt dansk. Hun har studeret på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København og har været involveret i flere ”danske” musikprojekter – blandt andet i jazzpopduoen Little Red Suitcase, indierockbandet Kragesnak og improjazzgruppen The Black Nothing. Men med Dreaming of Earthly Things – et stilfærdigt, næsten håndholdt album i eget navn – er hun i mere end én forstand rykket tilbage til Spanien. Efter 19 år i udlandet bor hun i Baskerlandet med sin lille familie, og sangene og musikken på det nye kammervokaljazz- og folkrock-album udforsker både den drømmende, abstrakte og konkrete rejse, bevægelse og forandring, som er blevet en del af hendes eget liv. Musikken spænder over de forskellige temperamenter, som Norden og Den Iberiske Halvø afspejler; den er luftig, melodisk, skæv og kantet; original og så absolut værd at lytte til.

****  /  Yellowbird/Enja  /  44 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share