Kirk MacDonald Jazz Orchestra: Common Ground

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den canadiske jazzsaxofonist, Kirk MacDonald, markerer med sit nye dobbelt-album, at han mener det seriøst med sit big band. Albummet er nemlig tredje udgivelse med big bandet, der igennem snart tretten år har bestået af cremen af canadisk talent og rutine. Det nye dobbelt-albums titel giver mening, for det står hurtigt klart for lytteren, at big bandets musikere har Common Ground. Så organisk naturligt fremstår deres forløsning af musikken. Materialet er komponeret af Kirk MacDonald, arrangeret af Joe Sullivan og må betragtes som en follow up på albummet, Vista Obscura, hvormed Kirk MacDonald Jazz Orchestra i 2015 vandt en Juno Award, Canadas fornemmeste jazzpris. Musikken er klart møntet på et big band, klart møntet på et orkester som helhed snarere end på solisterne, og derfor er den ikke bare let tilgængelig. Men kommer man over den hurdle, det er, at man ikke straks hører den røde tråd, venter der store oplevelser og en usædvanligt bred pallette af farver.

****  /  Addo Records  /  91 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share