Anne Mette Iversen Quartet +1: Round Trip

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske jazzbassist, Anne Mette Iversen, er lige så eller måske i virkeligheden mere kendt i New York og omegn end i sit hjemland, Danmark. Hun har boet i årevis i USA og har indtaget en central rolle i opbygningen af Brooklyn Jazz Underground (BJU) og alt, hvad dertil hører af jazzscene, -netværk og –label etc. For få år siden flyttede hun til Berlin, men uanfægtet heraf holder hun både fast i BJU og i sin amerikanske kvartet, som på dette nye album udvides til en kvintet bestående af tenorsaxofonisten John Ellis, trombonisten Peter Dahlgren, pianisten Danny Grissett og trommeslageren Otis Brown III – foruden selvfølgelig af kapelmesteren selv. Kvintetten har med Round Trip lavet en teknisk og kunstnerisk flot rundtur i den moderne freejazz – en rundtur som i dén grad er værd at tage med på. De fem musikere spiller deres energisk ekspressive freejazz med overskud, snilde og sans for det organiske flow. Og under alt ligger Iversens egne, næsten formfuldendte baslinjer, som tilfører lydbilledet en helt utrolig sikker bund. Især nummeret, The Ballad That Would Not Be, imponerer.

****  /  Brooklyn Jazz Underground Records  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share