The Firebirds: Aladdin’s Dream

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

The Firebirds uprætentiøse nye album på ILK Music emmer af overskud, nysgerrighed og teknisk styrke. The Firebirds, der består af Stefan Pasborg (trommer og percussion), Anders Filipsen (keys) og Anders Banke (saxofon og klarinet), har på dette – trioens andet album – omarrangeret Carl Nielsens klassiske korværk, Aladdin, og forløst det instrumentalt i deres jazztrio. Aladdin’s Dream er dermed både blevet til en hyldest til Carl Nielsen og til en medrivende revitalisering, der er som et fascinerende og noget nær formfuldendt miks af moderne partiturmusik, kammerjazz og punkjazz. Der er – for eksempel i stykkerne, The Market Place in Ispahan og Prisoner’s Dance – noget næsten avantgardistisk over det kunstneriske udtryk, men ellers er musikken melodiøs, ekspressiv og medrivende. Dybt inspireret og inspirerende. Åbningsnummeret, Oriental Festive March, er som et gammeldags cirkusnummer – kantet, støvet, underholdende. Og det afsluttende nummer, Little Suite for Strings, er alt andet end strøget. Det er beskidt og pågående.

****  /  ILK Music  /  40 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share