Diana Krall: Turn Up The Quiet

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Canadiske Diana Krall kandiderer til titlen som tidens største jazzsangerinde. Hun har (med Turn Up The Quiet) udgivet i alt 14 album, indtil nu solgt mere end 15 millioner eksemplarer og helt fortjent modtaget et hav af priser og medaljer. Men hun har også i perioder – hørt med denne anmelders ører – tilladt sig selv at gå mainstream. Der har været udgivelser, der – sagt pænt – har været uvæsentlige. Men med Turn Up The Quiet er det som om, hun har fundet tilbage på sporet, og dét vækker naturligvis glæde. Hendes metier har alle dage været coverversioner af standards, og sådan er det også her – på hendes nye album – hvor ballader som Night and Day, Blue Skies og Isn’t It Romantic gribes i luften og returneres med stor styrke og præcision. Udtrykket er blevet forenklet, strygerne nedtonet, det hele raffineret. Diana Krall er nærværende, intens og intim i sin udlægning af de mesterlige standards, der så at sige får nyt liv – takket være hendes sensitive vokal, de enkle arrangementer og den eminente back-up af stjerneparaden af sidemen som violinisten Stuart Duncan, bassisten Christian McBride og guitaristen Russell Malone.

******  /  Verve/Universal Music  /  48 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share