Wako & Oslo Strings: Modes for All Eternity

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Modes for All Eternity er et nyt, konceptuelt album skabt af syv unge nordiske (fortrinsvis norske) musikere, der tilsammen udgør Wako & Oslo Strings. Centralt i konstellationen står komponisten og saxofonisten, Martin Myhre Olsen, som i sine skriverier både har forsøgt at sikre de fire jazzmusikere i Wako (sax, klaver, bas og trommer) plads til at udfolde sig individuelt og at inkorporere de tre strygere i Oslo Strings (violin, bratsch og cello) i materialet, så de indgår på naturlig organisk vis og ikke fremstår som kunstige attributter, men integrerede instrumenter. Og bestræbelserne / konceptet er lykkedes. Især stilfærdige ballader som Sappho’s Theme og Cold Days, Warm Hearts fremstår som helstøbte. Men også albummets store suite i fem dele, Modes for All Eternity, er en sag, der fortjener opmærksomhed, for Martin Myhre Olsen og hans sidemen og –kvinder formår meget sanseligt at fremelske deres dragende soundscape i et egentligt værk. Deres kammerjazz bliver så at sige levendegjort i suiten, raffineret som den er. Og dét opvejer, at enkeltnumre omkring suiten ikke fremstår helt så raffinerede.

***  /  AMP Music & Records  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share