Alex Goodman: Second Act

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Jazzguitaristen Alex Goodman har i løbet af ganske få år etableret sit navn på den nordamerikanske østkyst, hvor han i dag betragtes som en ”rising star”. Han har for år tilbage taget sit hjemland Canada med storm, og nu er han så ved at erobre USA – stjernen, der hermed udsender et nyt album, Second Act, sammen med en overvejende amerikansk besætning bestående af andre ”rising stars”: saxofonisten Matt Marantz, pianisten Eden Ladin, bassisten Rick Rosato og trommeslageren Jimmy MacBride. Second Act afspejler, at Goodman og hans sidemen alle har star quality, og det afspejler, at kvintetten kan samles om at forløse Goodmans kompositioner og visioner. Goodman, der selv har spillet med folk som John Patitucci, Dick Oatts og Charles Lloyd evner helt åbenlyst også selv at stå i spidsen for en stærk konstellation, for med ham og hans sidemen åbner materialet – den originale, moderne jazzmusik – sig i et mange facetteret, komplekst, medrivende og iørefaldende soundscape. Second Act high-lighter kvintettens organisk velfungerende samspil og Goodmans sans for at komponere ind i vor tid.

****  /  Lyte Records  /  72 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share