Emil de Waal+ Old News: Gamle nyheder

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske trommeslager, Emil de Waal, er en både aktiv og iderig musiker. Man kan støde på ham i mange sammenhænge, også i egne konstellationer – f.eks. som her i uafhængige Emil de Waal+ Old News. På hans nye (andet) album med de Gamle nyheder, går de Waal sammen med den 80-årige klarinettist, Elith ’Nulle’ Nykjær, og i øvrigt Jacob Anderskov, Randi Laubek, Band Ane, Mads Hyhne, Gustaf Ljunggren og Peter Rosendal i clinch med gamle danske sange og musikstykker – sange som den traditionelle Jeg gik mig ud en sommerdag og John Mogensens Sidder på et værtshus og musikstykker som Fuzzys En by i provinsen og Aske Bentzons Badminton. Og de Waal og de andre reportere gør det med autenticitet, troværdighed og vitaliserende styrke. Ægteskabet mellem Band Anes elektroniske musik, Randi Laubeks inderlige sang og de proffe jazzmusikeres musiceren fremstår for lytteren som lykkeligt. Afklaret. Virkelighedsnært. Der udvises respekt for forlæggene, men konstellationens kunstneriske sans og teknikalitet får også al materialet til at vokse. Og dét – kombineret med det prunkløse, gammeldags udtryk (bl.a. i coverdesign) – gør oplevelsen uhøjtidelig og (overraskende) fed.

****  /  Eget selskab  /  49 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share