Enrico Pieranunzi, Mads Vinding & Alex Riel: Yesterdays

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den italiensk/danske jazztrio – Pieranunzi, Vinding & Riel – indspillede og udsendte i 1997 det bemærkelsesværdige album, The Kingdom Where Nobody Dies. Albummet vandt anerkendelse flere steder i verden, blev bl.a. i Danmark kåret som Årets Jazzalbum og i det amerikanske jazzmagasin, Jazz Times, placeret i top 5 blandt årets jazzudgivelser. Nu – tyve år senere – er de tre musikere igen gået sammen, og det på et tidspunkt, hvor Enrico Pieranunzi er blevet verdensberømt – mere, måske, end Mads Vinding og Alex Riel, som i forvejen var verdensberømte. Og sammen har de nu indspillet albummet, Yesterdays, som er i klar forlængelse af deres fælles debutalbum fra 97. På det nye live-album tager de tre primært livtag med standards som Jerome Kerns Yesterdays, Fats Wallers Jitterbug Waltz og Richard Rodgers’ My Funny Valentine, det dét gør de med rutine, tyngde og sans for swing. Deres sammenspil er så formidabelt, at det er svært at forstå, at de ikke har spillet i tyve år. De lytter aktivt, tager begavet del, giver plads til pludselige indfald og trykker ikke på nogen måde sig selv af. Derfor er 2’eren også blevet en forrygende flot opfølger.

****  /  Stunt Records  /  68 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share