Eliane Elias live i Skuespilhuset, Det Kgl. Teater

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den rutinerede brasilianske pianist og vokalist, Eliane Elias, er en hyppig gæst på de store danske jazzfestivaler. Men dét gør hende ikke til en rutinepræget persona. Slet ikke. Fredag aften var hun i hvert fald – endnu engang – så absolut levende, da hun indledte sin anden koncert under Copenhagen Jazz Festival med numre fra sit forrige album, Made in Brazil.

Blandt de indledende numre var Ary Barossos Aquarela Do Brasil og Roberto Menescals Você. Og de blev fulgt op af numre fra Eliane Elias’ nye album, Dance of Time – numre som Joâo Donatos Sambou Sambou og efterfølgende af Antonio Carlos Jobims nummer One Note Samba og af en af Bill Evans efterladte skitser – et nummer fra Elias’ hyldestalbum til Evans: Something for You.

Kendetegnende for koncerten var, at Eliane Elias og hendes to sidemen – bassisten Marc Johnson og trommeslageren Rafael Barata – var generøse. Og ikke bare det. De var også glade, risikovillige og teknisk på toppen. Vanen tro havde de på forhånd kun aftalt, med hvilke numre de ville indlede koncerten. Bevidst havde de dermed lagt op til at improvisere – d.v.s. vælge musikstykker og improvisere over disse – fra et stykke inde i koncerten. Og dét gjorde de med teknisk akkuratesse og en smittende begejstring. De – og vi – lod sig/os bære med af stemningen. De tre kastede sig frygtløst ud i forrygende improvisationer, som for hovedpartens del spejlede Eliane Elias brasilianske baggrund. Koncerten stod således i bossa novaens og sambaens tegn – kun momentvist i Bill Evans’.

Den tilsyneladende livsglade Eliane Elias klædte – også vanen tro – beredvilligt sangene ind i fortællinger, der gav mening, og som tilsammen gav koncerten retning. Hun ville noget med sin musik, ville glæde sit publikum lige netop denne aften i København og lod på troværdigvis sit publikum forstå, at København har en særlig plads i hendes hjerte. Også i den forstand var hun generøs.

Hævet over, at regnen havde forsinket koncerten, spillede hun som ekstranummer Antonio Carlos Jobims The Girl From Ipanema og en improvisation, der sagde spar to.

*****  /  Koncert også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share