Mary Ann Kennedy: An Dàn

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Dette, Mary Ann Kennedys første soloalbum, bærer undertitlen, Gaelic Songs for a Modern World. Den skotske sangerinde er nok vokset op i det moderne, (primært) engelsktalende lowland (Glasgow), men vel at mærke i en musikalsk familie, der talte gælisk. Alt dét – det moderne, det urbane, musikken og sproget – har sat sit præg på kvinden, der som producer på BBC har stået bag flere højt profilerede programmer om traditionel skotsk og irsk musik. Med An Dàn drister hun sig imidlertid til også at udfolde sin musikalitet – som solist. Og dét gør hun – langt hen ad vejen – med snilde: tydeligt rundet af det moderne, urbane, men lige så tydeligt forbundet til de musisk, sproglige traditioner. Hovedparten af numrene på albummet er forfriskende, fornyende. Men enkelte er desværre også en lidelse at stå igennem med deres skæve tonearter. Ikke desto mindre står det klart, at der i Mary Ann Kennedy er er kunstner, der har potentialet til at forny den stolte tradition – kompositorisk såvel som lyrisk.

***  /  ARC Music  /  48 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share