Adam Baldych & Helge Lien Trio: Brothers

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den unge, polske jazzviolinist, Adam Baldych, er en brobygger: en musiker, der bygger bro mellem genrer som traditionel polsk folkemusik og en variation af jazzarter og klassisk musik. Når han, som her, til og med omgiver sig med norske musikere, kan man hævde, at han i tone og stil bygger bro mellem den nordeuropæiske melankoli og den central- og østeuropæiske sammensathed. Albummet, Brothers, er tilegnet hans afdøde bror, og er af samme grund – ikke overraskende – følelsesbetonet. Musikken er både præget af den klassiske musiks finesser, folkemusikkens simplicitet og den progressive jazzmusiks energi. Og den emmer af såvel melankoli som sammensathed, når Helge Lien Trio og saxofonisten, Tore Brunborg, tager del i forløsningen af polakkens materiale. Numre som Love og Brothers er som fine kærlighedserklæringer. Og det samme er versioneringen af Leonard Cohens Hallelujah. Heldigvis har Adam Baldych valgt at iklæde musikken en beskidt kant, og dét er både klædeligt og tankevækkende. Man får det indtryk, at Adam Baldych ikke hæver sin afdøde bror op på en nostalgiens piedestal, men husker og ”italesætter” det hele, sammensatte menneske. Og tak for dét!

****  /  ACT Music  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share