Svein Rikard Mathisen: Monsters

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den norske jazzguitarist, Svein Rikard Mathisen, udsender med Monsters sit andet album i eget navn. Debuten, Copenhagen Diaries, høstede fortjent anmelderroser. Men det vil album nummer 2, som klart ligger i forlængelse af nummer 1, også gøre. Den store forskel på 1 og 2 er, at numrene på 2’eren er mere åbne og af samme grund giver mere plads til improvisation. Og improvisationen? Den er under turnéer med materialet fra 1’eren blevet forædlet og raffineret. Med sig på album nr. 2 har Svein Rikard Mathisen pianisterne Søren Gemmer og William Larsson, bassisten Paul Hinz, trommeslageren Andreas Fryland og trompetisten Erik Kimestad Pedersen. Og det, de nævnte musikere sammen lægger frem, er altså besnærende: moderne, minimalistisk og lettere melankolsk, instrumental jazz med strejf af forløsende lys. Igen-igen står det klart, at Svein Rikard Mathisen både som komponist og guitarist er talentfuld. Hans guitarriffs er medrivende og understøttes suverænt af eksempelvis Erik Kimestad Pedersens trompet. Bedste nummer er den næsten filmiske ballade, Prague, hvorpå især sammenspillet mellem guitarist og trompetist fremstår optimalt.

****  /  Curling Legs  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share