Iiro Rantala & Ulf Wakenius: Good Stuff

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

De er begge fra Norden (Rantala fra Finland, Wakenius fra Sverige), men det var under en koncert i Berlin i 2005 (arrangeret af deres fælles, tyske label, ACT) at idéen tog form: De ville forme en klaver/guitar-duo, ligesom Brad Mehldau og Pat Metheny i sin tid gjorde. Siden mødtes de, når deres kalendere tillod det, og gav duo-koncerter, der nærmest bestod af åbne øve-sessions. Og netop dén tilgang til musikken er blevet kendetegnende for de tos første fælles album, Good Stuff. Deres approach er spontan og meget åben for impulser, og det giver deres musik en present nerve. Næsten alle numre på albummet er af samme grund first takes. Konceptet på scenerne og siden i studiet var dette: Hvert nummer skulle rumme duften af en bestemt storby – det kunne være Helsinki, Seoul, Rom, Wien, New York – og så gik de ellers i gang – på en gang seriøse og legesyge. Og resultatet? Musikken på albummet? Den spænder fra det seriøse til det legesyge, tager til tider afsæt i kendte kompositioner – f.eks. Puccinis Nessun Dorma eller Stevie Wonders Sir Duke – eller egne kompositioner / improvisationer og består i alle tilfælde netop af ”good stuff”.

****  /  ACT Music  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share