Kjetil Mulelid Trio: Not Early Enough To Buy A House

Please follow and like us:

  • 6
  • Share

Den norske jazzpianist, Kjetil Mulelid, er en af flere dygtige, unge, norske jazzmusikere, som har bosat sig i København, mens de forsøger at skubbe deres karrierer i gang. Mulelid forsøger sig bl.a. med sin trio – der i øvrigt består af trommeslageren, Andreas Skår Winther, og kontrabassisten, Bjørn Marius Hegge – at skubbe karrieren i gang med en måske nok lidt konventionel konstellation – set i lyset af, at den udgiver sit første plade på det eksperimenterende label, Rune Grammofon. Men man forstår kombinationen – trioen og label’et – når man hører musikken, der på mange måder lægger sig i forlængelse af den musik, som bl.a. In The Country. Triojazzen emmer både af ungdommelig nysgerrighed og moden genrebevidsthed, den udviser sans for rytmisk kompleksitet og harmonisk rigdom, er intim – sine steder – og meget, meget fri – andre steder, eksempelvis i det afsluttende nummer, Three Last Words. Personligt foretrækker jeg dog de mere melodisk numre – f.eks. et nummer som From Soneone Else’s Point of View, der meget vel kan være en hilsen til Esbjörn Svensson Trio.

****  /  Rune Grammofon  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 6
  • Share