Lina Allemano’s Titanium Riots: Squish It!

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den canadiske jazztrompetist, Lina Allemano, står med det ene ben på den eksperimenterende undergrundsjazzscene i Toronto, med det andet på den vildtvoksende avantgardejazzscene i Berlin. Hun har hjemme i begge byer og tager det bedste med fra den ene scene til den anden. Alene derfor er Titanium Riot’s Squish It! – som udsendes samme dag, som Lina Allemano Four’s Sometimes Y – bemærkelsesværdig. Musikken på Squish It! er klart i slægt med musikken på Sometimes Y – om end elektrificeret og mere introvert. Sammen med Ryan Driver på synth, Rob Clutton på el-bas og Nick Fraser på trommer flår Lina Allemano så at sige gardiner til side for at opdage nye soniske muligheder. Og netop dét giver lytteren et gedigent, elektrisk stød. Albummet er optaget live i studiet og er nok baseret på melodilinjer / kompositioner, men man fornemmer som lytter alligevel, at musikken bliver til på stedet, og at de fire musikere føler sig ubundne i den æstetiske skabelsesproces. Musikken udfordrer, udfritter, udforsker og efterlader – som Sometimes Y – lytteren afklædt, rundtosset, forandret. Måske: forvirret.

***  /  Lumo Records  /  39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share