Carlos Malta & Thomas Clausen: Dreamland

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske jazzpianist, Thomas Clausen, har i efterhånden mange år haft et hjerte, der bankede som gjaldt livet bossa nova, samba og de andre brasilianske genrer. Og med Dreamland banker hans hjerte i dén grad videre! Hans nye album er blevet til i et tæt samarbejde med den brasilianske jazzsaxofonist og –fløjtenist, Carlos Malta, og på hovedparten af de 12 tracks er det faktisk bare de to – på klaver og fløjte – der puster liv i kludene. På de øvrige numre får de opbakning af Romulo Duarte på bas og Niclas Campagnol på trommer og percussion. Men de to hovedpersoner selv? De påtager sig broderparten og udviser i den grad virtuositet, spilleglæde og en indbyrdes sans for musikken og sammenspillet og de brasilianske traditioners potentiale. Meget sigende er et af albummets bedste numre den gamle dixieland ragtime, Tiger Rag, som af Clausen og Malta får et skud baiao-rytmik. Alle 12 tracks har imidlertid den brasilianske glød, klang og rytmik – den udfoldede farveskala, som knytter sig til brasiliansk musik. Derfor er albummet en fryd, selv når det – som i nummeret, Under The Strawberry Moon – går i mere nordisk mode.

****  /  Stunt Records  /  58 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share