Maciej Obara Quartet: Unloved

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den polske jazzsaxofonist, Maciej Obara, er en ny stjerne in spe. I hvert fald, må jeg sige, er hans pladedebut i eget navn på ECM overraskende og overrumplende god. Obara mødte for en halv snes år siden den ligeledes polske jazzpianist, Dominik Wania, da de to på samme tid blev sidemen i Tomasz Stankos orkester. Heri udbyggede de over tid deres kunstneriske kundskaber og sammen med to kreative nordmænd – kontrabassisten, Ole Morten Vågan, og trommeslageren, Gard Nilssen – har de nu, på Obaras ECM-debut, taget afsæt i kapelmesterens forberedte temaer, som de så har videreudviklet i studiet i åbne former og farver, der giver musikken en fascinerende nerve og et strejf af komposition real time. Unloved er på den måde blevet en meget frit flydende, og alligevel meget stringent, lyrisk og underfuld plade, som jeg får lyst til igen og igen at vende tilbage til. Unloved er blevet en plade, der nok sender tankerne i retningen af Esbjörn Svensson, Marcin Wasilewski og Tomasz Stanko, men som også fremstår særegen, noget nær formfuldendt og spirituelt rig.

*****  /  ECM Records  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share