Michael Mantler: Comment c’est

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Østrigske Michael Mantler er kunstner med stort K – i den forstand, at han er en kunstner, der skaber med hjertet og sjælen uden særskilt at tænke på modtageren. Flere af hans nyere album, dette inklusive – er således vanskeligt tilgængelige. Fælles for de pågældende album er, at de må genrebetegnes som moderne operaer, cykler for vokal og orkester – konkret på dette album: den fransk/spansk/italiensk/japanske jazzrocksangerinde, Himiko Paganotti – som i Frankrig har kultstatus – og Max Brand Ensemble dirigeret af Christoph Cech. Librettoen er på fransk, heraf titlen: Comment c’est. Og teksterne? De kredser om politisk/moralske emner som had, grådighed, korruption, krig, terrorisme, migration, fattigdom og frygt. Mantler har før arbejdet med tekster af samtidige forfattere – f.eks. Samuel Beckett og Paul Auster – og før arbejdet med kendte sangere fra jazzrockens og poprockens verden – f.eks. Jack Bruce og Robert Wyatt. Tilsvarende har han før krydset grænsen mellem jazzen og den moderne partiturmusik – med sin helt egen form for moderne opera – men dette nye album er nok det vanskeligst tilgængelige: en prunkløs og dog kompleks sag.

***  /  ECM Records  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share