Yamilé Cruz Montero: Piano Cubano

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Lad det være sagt med det samme: Dette er en af de smukkeste, klassiske musikudgivelser, jeg i flere år har hørt. Og ikke bare fordi, den rummer noget af det bedste cubanske komponister har præsteret i 100 år, men også fordi deres musik forvaltes og formidles så eminent, sikkert og sjælfuldt af den unge, cubanske pianist, Yamilé Cruz Montero. Historien om cubansk musik er historien om et cross over mellem europæiske (for mestendels spanske) og afrikanske elementer. Det hører man f.eks. tydeligt i Ernesto Lecuonas værker, Danzas afro-cubanas og Suite Andalucía. Men også i Carlos Fariñas’ værk, Sones Sencillos, derfarverigt tager udgangspunkt i subgenrerne son og cancion. Og man hører det i Andrés Aléns Variations on Silvio Rodriguez’s Theme, der tager udgangspunkt i subgenrerne habanera og jazz. Talentfulde Yamilé Cruz Montero forvalter materialet med udtalt virtuositet og graciøs pondus på dette, hendes debutalbum. Især hører man hendes snilde i de tidlige musikstykker – dem af Lecuona (1895-1963) og Fariñas (1934-2002).

*****  /  Grand Piano  /  70 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share