Aki Rissanen: Another North

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den finske jazzpianist, Aki Rissanen, og hans ligeledes finske trio kan meget vel stå foran det store, internationale gennembrud. Rissanens nye (første) album på britiske Edition Records, Another North, åbner således potentielt op til det globale publikum. Lykkes det selskabet at udbrede kendskabet til finnen og hans trio – og lytter selskabets følgere rent faktisk til musikken på Another North – er der således grund til at spænde sikkerhedsselerne i det finske. For så kan det gå hurtigt. Nok er musikken på albummet ikke enkel, men det flamboyant, rytmisk intense og energiske udtryk er alligevel af en meget dragende karakter. Man får lyst til at lytte igen og igen. Aki Rissanen er formodentlig inspireret af svenske Esbjörn Svensson Trio, men det står også klart, at hans musik er mere kantet, rå og uraffineret – på en næsten brovtende måde. Han tækkes ikke sit publikum, men klør på, og så må man som lytter bare hænge ved. Hovedparten af materialet er af egen produktion, men eksempelvis er der også blevet plads på albummet til en versionering af Gyorgy Ligetis klaver etude nr. 5. Dén bliver dog tvistet noget så grundigt.

****  /  Edition Records  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share