Helle Hansen: Integrity

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Når talen falder på Helle Hansen, bliver den let ramt af klichéer. For eksempel klichéen om, at hun er sin musik. Men lige netop i Helle Hansens tilfælde rummer den kliché en sandhed. For hun er vitterligt sin musik. Og hun udtrykker sig vitterligt som af nødvendighed. Uden i øvrigt at skele til, hvad der er smart, hvad der er oppe i tiden, og hvad genrerne i øvrigt opsætter af naturlige grænser. Helle Hansen er – hævet over enhver tvivl – en eminent sangskriver og er da også gentagne gange blevet præmieret derfor. Langt de fleste af hendes sange er blevet udgivet på det, der helt grundlæggende må betegnes som vokaljazzalbum. Men Integrity – hendes nye, 11. album – må snarere betegnes som et singer-songwriter-album. Sangene er stadig personlige og troværdige, men også almengyldige, enkle og støttet af en usædvanlig instrumentering, idet en basklarinet, en cello, en kalimba og et flygelhorn er med til at farve det ellers traditionelle singer-songwriter-udtryk. Personligt oplever jeg ikke Integrity som en opgradering i forhold til tidligere udgivelser, men stadig bliver jeg imponeret over Helle Hansens meget personlige tilgang til indhold og form.

***  /  Gateway Music  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share