Kenny Werner Trio: Animal Crackers

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den amerikanske jazzpianist, Kenny Werner, er pt. en hovedhjørnesten på New Yorks brolagte jazzscene: en markant, uhyre dygtig og meget rutineret jazzpianist og –stilist, som har optrådt i et hav af konstellationer – blandt andre med Toots Thielemans og Joe Lovano. Ofte har Kenny Werner optrådt på Copenhagen Summer Jazz i Valby. Men igennem atten år har han altså også haft sin egen amerikansk/tyske trio med trommeslageren, Ari Hoenig, og kontrabassisten, Johannes Weidenmüller. Det er med dén trio, han nu udsender sit andet album på tyske Pirouet Records – et album, der igen-igen aftvinger respekt. Albummet, Animal Crackers, afspejler dels, at den pågældende trio er godt sammenspillet, dels at den som gruppering kan skabe noget nyt og anderledes. Den instrumentale jazzmusik kan ganske vist kaldes moderne, men den har også i sig et element af freejazz og blød avantgarde. Og det er dét, der gør den så vital og levende. Musikken har sine steder karakter af etuder, sine steder af kompleks abstraktion. Men spændvidden til trods hænger det hele sammen fra ende til anden.

****  /  Pirouet Records  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share