Peter Horsfall: Nighthawks

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Nighthawks er den britiske trompetist, jazzsanger og –sangskriver Peter Horsfalls debutalbum. Og albummet afslører, at Horsfall ikke bare har godt greb om sangskrivningen som kunst, men også om kompositionen og såvel den instrumentale som den vokale forløsning heraf. Der er således noget uhyre dragende og næsten rutineret over Horsfalls langsommelige, næsten filmisk mørke ballader – noget dragende over croonerens meget personlige vokaljazz – som fint understøttes af den konstellation af nogle af Englands pt. bedste jazzmusikere, som han har samlet: Giacomo Smith, Joe Webb, Ferg Ireland og Pedro Segundo. Horsfall bevæger sig, sammen med de fire sidemen, ind i et landskab, hvor blandt andre amerikanske Peter Cincotti i forvejen befinder sig, men Horsfall gør det – vil jeg vove at påstå – med større integritet og personlighed. Det er dét, der gør hans debutplade så bemærkelsesværdig. Nighthawks er en af de bedste debutplader (indenfor vokaljazz), jeg er stødt på i flere år. Et imponerende stærkt akkompagnement til de sidste timer på det brune værtshus, før lukketid.

*****  /  A.P.P. Records  /  38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share