Harley Card: The Greatest Invention

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

The Greatest Invention er en hyldest til cyklen! Ikke at man kan høre det i musikken. Men det er ikke desto mindre tilfældet. At cyklen er i tankerne – hos den canadiske jazzguitarist og –komponist, Harley Card, som med The Greatest Invention udsender sit tredje album med kvintetten, der i øvrigt består af saxofonisten David French, pianisten Matt Newton, bassisten Jon Maharaj og trommeslageren Ethan Ardelli. Stilistisk favner musikken på The Greatest Invention bredt – der er længere kompositioner, der næsten har karakter af suiter, og kortere temaer, der åbner op for soloimprovisationer og næsten fremstår som hyldester til jazzens historisk store kvintetter. Harley Cards kompositorisk særegne aftryk er evident, og det samme er kvintettens sound, der klart forbinder dette album med Hedgerow fra 2013 og Non-Fiction fra 2008. Forbindelsen bagud og den samtidige vitalitet tydeliggør, at Harley Card har formået at samle nogle af Canadas bedste jazzmusikere omkring sig – musikere, der som solister er eminente, men også musikere, der som gruppe vokser i udtryksstyrke med årene.

****  /  Eget selskab  /  69 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share