Bobo Stenson Trio: Contra la indecisión

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Bobo Stenson er en af Sveriges store jazzmusikere, en pianist af Guds nåde, arvtager efter blandt andre Jan Johansson. I mere end ti år har han været kapelmester i sin egen, succesrige trio, som i øvrigt består af kontrabassisten, Anders Jormin, og trommeslageren, Jon Fält, og med den har han i virkeligheden revitaliseret den svenske jazzscene – selv om man også vil kunne sige, at hans trio med det nye album, Contra la indecisión, bare viderefører det lyrisk sofistikerede formsprog, som den lagde ud med for mere end ti år siden, og som Jan Johansson satte af med i starten af 1960’erne. Materialet på Contra la indecisión er mange facetteret – skrevet især af Stenson selv, men der er på albummet også formfuldendte versioneringer af numre af Silvio Rodríguez, Béla Bartók og Erik Satie og selvfølgelig af trioen. Heraf fremgår, at musikken balancerer mellem den klassiske, den traditionelle og den jazzede genre. Dét gør den til gengæld også organisk eminent og mesterligt. Det er simpelthen imponerende, det Stenson, Jormin og Fält præsterer. Smukt, virtuost, gennemført.

*****  /  ECM Records  /  65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share