Joachim Kühn New Trio: Love & Peace

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Tyske Joachim Kühn er en rutineret og etableret jazzpianist (snart 74 år), men det er som om, han med sin nye trio har fundet sin anden ungdom. Både bassisten, Chris Jennings, og trommeslageren, Eric Schaefer, er omkring 30 år yngre end deres kapelmester, men aldersspændet synes nærmest at fungere som brændstof for alle parter. Selv om man – når man lytter til trioens nye album – fornemmer, at Joachim Kühn har sin jazzhistorie med sig som en present størrelse, fremstår hans trios musik også som vital, optaget af udviklingen og fremtidsperspektiverne. Trioen har eksisteret i tre-fire år, er i løbet af de år blevet godt sammenspillet og leverer på Love & Peace en håndfuld koncise musikstykker – som for størstedelens vedkommende er solidt skrevet af Kühn selv. På albummet er der også arrangementer over The Doors’ The Crystal Ship og Ornette Colemans Night Plans. Men de to stykker musik matcher helt ubesværet Kühns eget materiale, hvorfor albummet også fremstår som helstøbt, gennemtænkt og gennemarbejdet – en levende trios stofligt ekspressive bud på moderne triojazz.

****  /  ACT Music  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share