Pablo Held: Glow II

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den tyske jazzpianist, Pablo Held, kaldtes tidligt i sit hjemland et vidunderbarn. Vidunderlig var da også hans første Glow-album på Pirouet i 2010. Dét blev indspillet med et ti-mands orkester – efter at han havde bevist sit værd som kapelmester i flere mindre enheder. Nu hvor Glow II foreligger – indspillet med et 12-mands orkester – bekræftes vidunderet igen-igen. Ikke bare fremstår Pablo Held herpå som en eminent komponist og arrangør, han fremstår også som en eminent pianist og frontfigur. Som i tilfældet Glow er materialet på Glow II i første omgang skabt til en trio og derfra videreudviklet til et stort orkester. Derfor oplever man også, at klaver (Pablo Held), bas (Robert Landfermann) og trommer (Jonas Burgwinkel) danner bund i musikken og ”bare” tilføres flere strenge og blæsere. Opbygningen til trods fremstår musikken mange facetteret, kompleks og vanskeligt tilgængelig. Glow II er moderne, ekspressiv, hårdt opmarkeret jazz, som sine steder bliver decideret voldsom, andre steder næsten meditativ. Dog altid af noget, der ligner gode grunde. Intet forekommer overgjort. Alt forekommer snarere præcist doceret.

***  /  Pirouet Records  /  55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share