Arild Andersen Trio: In-House Science

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Norske Arild Andersen er en af Nordens helt store på kontrabas. Og da hans jazztrio med tenorsaxofonisten, Tommy Smith, og trommeslageren, Paolo Vinaccia, har eksisteret i mere end ti år, er det naturligt nok en rutineret konstellation, der udsender et nyt album. In-House Science er indspillet live i Østrig i september 2016, og godt det samme. For trioen kan noget særligt live. På baggrund af nogle enkle kompositioner kan den skabe nogle spændende, for ikke at sige magiske øjeblikke. Musikken emmer af nærvær, energi og vilje til / sans for at drage af ukendte stier og opdage ukendt fauna. Musikken er panoramisk og åben – uanset hvem af de tre musikere, der akkompagnerer eller leder – og det gør, at man flere gange som lytter står som på et udsigtspunkt med store horisonter og dybe landskaber. Vejen ad de ukendte stier fremstår ofte improvisatorisk, valg af videre veje avantgardistisk – grænsende til så avantgardistisk, at jeg (tilstået!) til tider stopper op, rådvild og rystet. Når dét sker fortsætter jeg kun videre frem, fordi de tre musikere så åbenlyst har mod på mere. Selv om der ikke er nogen form for tryghed at læne sig tilbage i.

***  /  ECM Records  /  56 min

Please follow and like us:

  • 0
  • Share