IKI: Oracle

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

IKI er et norsk, finsk, dansk vokalensemble med base i København. Og Oracle er ensemblets tredje studiealbum – et album bestående af vokaler, der som de bærende ”instrumenter” er blevet manipuleret af den danske lydkunstner, Mike Sheridan, og som i færdig form fremstår som en række eksperimenterende, næsten hypnotisk, elektroniske lydbilleder. Det er svært, umiddelbart at høre, hvor vokalerne hersker, og hvor elektronikken hersker, og netop dét har været ensemblets hensigt – at sætte lytteren til at overveje det, at elektronikken kan få mennesket til at lyde mere menneskeligt, end det selv er i stand til, og mere maskinelt, end det selv drømte om. Musikken er næsten rumlig, sine steder næsten industriel og konstant udfordrende, udfrittende, udsyret. Ekstrovert, snarere end introvert. Billedskabende, til tider filmisk. I alle tilfælde minimalistisk, som udsprang den af den klassiske musiks minimalisme og aflytning af eksempelvis (film)komponisten Max Richters bagkatalog. Ensemblet, der består af Johanna Sulkunen, Kamilla Kovacs, Guro Tveitnes, Anna Mose og Jullie Hjetland, skaber med Oracle – og Mike Sheridans mellemkomst – virkelig et fascinerende lydlandskab.

****  /  DME  /  27 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share