Solon McDade: Murals

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Murals er den Juno-Award-vindende, canadiske jazzbassist og –komponist Solon McDades debutalbum i eget navn. Et album, der – med ni nye kompositioner af McDade – vidner om, hvor stort et talent han – både som komponist og bassist – er. Han mestrer det hastige swing såvel som den stilfærdige ballade. Og så mestrer han helt åbenlyst at sammensætte et hold og med det skabe forudsætningen for den smukkeste musik- og kunstformidling. Holdet er i dette tilfælde en kvintet, der udover bassisten selv, består af den absolut bemærkelsesværdige pianist, Paul Shrofel, trommeslageren, Rich Irwin, altsaxofonisten, Donny Kennedy, og tenorsaxofonisten, Jeremiah McDade. Netop med dén konstellation formår McDade at få det smukkeste frem i sine kompositioner – eksempelvis i det hastigt swingende nummer, Whatever Whatever, men også i den underskønne ballade, The Ballad of Sir William Ormerod. Begge disse numre er begavede, komplekse og forrygende flot forløst. Som helhed virker albummet gennemarbejdet, gennemtænkt og fuldendt – langt over det niveau, man ville kunne forvente af en debutant.

****  /  Eget selskab  /  65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share