Kira Kira: Bright Force

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    I anledningen af jazzpianisten/-komponisten, Satoko Fujiis, 60-års dag udsender Libra Records en stribe nye album, der alle hver for sig – men selvfølgelig især samlet – giver et blik ind ad eller ud gennem japanerens briller. Bright Force er med andre ord kun ét af flere album i en sammenhængende serie, men også et selvstændigt album, der afspejler fødselarens kunstneriske arbejde med den japansk / australske kvartet, Kira Kira. Musikken er stærkt improvisatorisk, avantgardistisk. Sine steder næsten industrielt støjende, sine steder som næsten fint fornemmende. Konstant som et udtryk for udforskning af uoplyst land, momentvist med udtryk for glæde over uventede fund, men aldrig forudsigelig, sjældent melodisk. Og helt sikkert ikke for nye jazzlyttere. For dem vil musikken være alt for flyvsk, uhåndgribelig og uindtagelig. Selv for mig – og jeg er trods alt en trænet lytter – er musikken meget vanskeligt tilgængelig, endda til tider en prøvelse. Men uanfægtet heraf står det klart, at Satoko Fujii og hendes sidemen, virkelig vil noget med deres udforskning: Finde noget og udtrykke sig under deres leden efter dette noget.

***  /  Libra Records  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share