Tonbruket: Live Salvation

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Det bemærkelsesværdige, svenske jazzorkester, Tonbruket (svensk for lydfabrikken, red.), blev i 2009 skabt af kontrabassisten, Dan Berglund – året efter, at han mistede sin nærmeste allierede i musikkens verden, Esbjörn Svensson, som druknede. Selv om man ikke kan sige, at Tonbruket har taget over, hvor Esbjörn Svensson Trio (E.S.T.) måtte slippe, er der noget i orkesterets energiniveau og kraft, der giver mindelser om E.S.T. Tonbrukets musik er således et ekspressivt og tungt miks af psykedelisk jazz, progressiv rock og avantgardistisk folk. Orkesterets musik er medrivende og hip. Især live. Og Live Salvation er altså et live-album, der giver et klart billede af, hvor legesyg, teknisk overskudsbetonet og kunstnerisk udtryksfuld Berglunds ”nye familie” er. Jeg rives som lytter med af orkesterets pågående, lidt bastante og helt ligefremme stil, som især ”tegnes” af Dan Berglunds pulserende basgange og af Johan Lindströms fængende guitarriffs. Jeg rives med af opulente enkeltnumre som The Missing og Nightmusic.

****  /  ACT Music  /  66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share