Amos Hoffman & Noam Lemish: Pardes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Guitaristen, Amos Hoffman, og pianisten, Noam Lemish, har begge rødder i Israel og bopæl i Nordamerika, men om det er spændvidden mellem de to destinationer, der ligger til grund for deres fælles musik, skal jeg ikke kunne sige. Blot kan jeg konstatere, at musikken på deres fælles album, Pardes (hebraisk for frugthave), både spænder vidt og bunder i jødisk musik – uanset om denne så har rødder i traditionel, mellemøstlig musik eller moderne, nordamerikansk jazz. Pardes rummer elementer af begge dele og i øvrigt af traditionel, østeuropæisk musik og af yemenitisk, marokkansk, kurdisk, russisk og centralasiatisk musik af jødisk tilsnit. Alt dét har været igennem makkerparrets maskine, og tilbage står lytteren med et dybt fascinerende, mange facetteret udtryk, der både emmer af oprigtig nysgerrighed, interesse for traditionen og flair for fornyelsen heraf. Musikken er virtuost fremført, er teknisk i topklasse og er kunstnerisk en mangfoldig lise af forfriskende fristelser.

****  /  Eget selskab  /  44 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share