Zeuthen, Anderskov, Vestergaard: Out of the Spectacle

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Trioen – Jesper Zeuthen (altsax), Jacob Anderskov (klaver) og Anders Vestergaard (trommer) – er en af den danske jazzscenes mest iøjnefaldende konstellationer indenfor improjazz. Derfor er det heller ikke så underligt, at trioens nye album, Out of the Spectacle, må betegnes som et af årets til dato mest bemærkelsesværdige improjazz- / avantgardeudspil. Out of the Spectacle er et album med stykker af musik / lydlandskaber, der kan virke abstrakte og dog har tekstur. Musikken er søgende – på den frembrusende og ekspressive måde – men også kendetegnet ved, at musikerne fra start synes at have en idé om, hvordan værket forme sig. De tre har valgt retning og følger deres valg til dørs, hvorfor musikken tager form som en frit flydende og dog klart afgrænset størrelse. Musikken / lydlandskaberne er stoflige, sanselige, dragende. Flerdimensionelle og udfordrende. Ikke altopslugende, men fyldige og fascinerende – blandt andet fordi der er iboende elementer af andre genrer: f.eks. Balkan, traditionel mellemøstlig musik og psykedelisk rock.

****  /  ILK Music  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share