Lars Jansson Trio: Just This

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Lars Jansson er med god grund et etableret jazznavn i Skandinavien. Den svenske pianist (født i 1951) har i snart fem årtier været toneangivende på scenen – om nogen den, der videreførte arven fra landsfælle, Jan Johansson, der døde i en trafikulykke i 1968. Alene derfor – som følge af tyngden og rutinen, selve positionen – er det spændende, når der kommer nyt fra Lars Janssons side. Med sig på Just This har han Thomas Fonnesbæk på kontrabas og Paul Svanberg på trommer. (Sidstnævnte er Lars Janssons søn). Og det er altså en trio i telepatisk kontakt – en trio, der kan swinge. Hør f.eks. et par numre som Turn The Whole Thing Upside Down og Safe Trip, og du vil forstå, hvad jeg mener. Ikke desto mindre foretrækker jeg selv mere stilfærdige ballader, hvor man – efter min mening – mere distinkt hører Jan Janssons kvaliteter som pianist. Numre som Anatta og Receiving. Det er i dem og deres melankolske tone, jeg bedst synker ind i musikkens kerne. I dem, jeg bedst finder mig til rette som lytter og mest føler mig rørt.

****  /  Storyville Records  /  63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share