Anne Lovett: The Eleventh Hour

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den unge, franske pianist og komponist, Anne Lovett, er af mange musikkyndige blevet beskrevet som en af sin generations største indenfor det, den engelsktalende del af verden kalder ”contemporary classic music”. Hun bor i London, men er født i Normandiet, som Erik Satie og står klart i gæld til ham – og til andre, nyere komponister inden for den minimalistiske, klassiske musik (navne som Nils Frahm, Max Richter, Philipp Glass og Jóhann Jóhannson) – og befinder sig selv, ikke bare i kraft af sin uddannelse, men også i kraft af sin praksis i grænselandet mellem den moderne kammerjazz og netop contemporary classic. Hendes kompositioner er gribende, krystalklare og melodiske og fremføres alle af hende selv – med intelligens og udtalt virtuositet. Musikstykkerne er friske, som var de udsprunget af populærmusik, men de rummer samtidig emotionelle dybder, som kun klassisk musik eller kammerjazz kan. Hvor hendes forrige album reelt var et soloalbum, har hun denne gang sublim back-up af London Contemporary Orchestra, et af Storbritanniens mest innovative and respekterede ensembler. Og alt – solierne og sammenspillet – er til absolut UG. The Eleventh Hour har potentialet til at blive en moderne klassiker!

****** / 1631 Recordings / 51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share