Ethan Ardelli: The Island of Form

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Canadiske Ethan Ardelli er en af sit hjemlands mest efterspurgte jazztrommeslagere. En eminent musiker, som oven i købet har udtalte evner ud i det at komponere og lede et orkester. At han har de evner kan man praktisk talt høre på hans nye album, The Island of Form, der er et uhyre vellykket, repetitivt og sammensat værk, der sine steder dufter af cubansk/latinamerikansk indflydelse, sine steder af nordamerikansk østkyst. Med sig i studiet har han Luis Deniz på altsax, Chris Donnelly på klaver og Devon Henderson på kontrabas. Og sammen formår de fire altså – godt hjulpet på vej af lydteknikeren, James Farber – at skabe et virkelig iørefaldende, smukt og mange facetteret jazzalbum, der nok åbner sig mod sit publikum, men vel at mærke på en gribende, nedtonet og helt uprætentiøs vis. Man er aldrig i tvivl om musikernes kvalitet, endsige om kompositionernes. Men stadig udbasuneres kvaliteterne ikke. Man skal selv opsnuse dem. Får man først færten af dem, er duften til gengæld tæt på uimodståelig.

****  /  Eget selskab  /  59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share