Mark Lockheart: Days on Earth

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den britiske jazzsaxofonist, Mark Lockheart, har med Days on Earth begået et respektindgydende ”værk” – skrevet og arrangeret musik til sekstet og et big band (i alt 36 musikere, heriblandt nogle af Storbritanniens pt. største jazzmusikere: Liam Noble, Tom Herbert, Sebastian Rochford og John Parricelli). Musikken / værket / albummet er åbenlyst båret af ambitioner, kunstnerisk såvel som tekniske, og alt synes gennemført til UG – både takket være Mark Lockheart, musikerne, dirigenten John Ashton Thomas og producerne. Musikken er et overbevisende, eklektisk miks af inspirationskilder og genrer, som samles i et meget stringent og musikalsk udtryk, der nok lader elementer af 70’er-funk, traditionel vestafrikansk musik og moderne jazz markere sig, men som ikke desto mindre fremstår som originalt tænkt, skrevet og forløst. Det står således klart, at Mark Lockheart ikke bare har et suverænt blik for mange musikalske strømninger, men også har sans for involveringen af mange instrumenter og dermed kan skabe noget nyt af endog meget høj kvalitet.

***** / Edition Records / 50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share