Julio Montoro y Alma Latina: Black Roots

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Der er noget medrivende over musikken på Black Roots – Julio Montoro y Alma Latinas andet album. Musikernes tilsyneladende helt naturlige sammensmeltning af reggae, ska, funk, hip hop, son, salsa, latin pop, latin fusion og afro-cubansk musik emmer således af begejstring og livsglæde, indsigt og udsyn, teknisk overskud og kunstnerisk pondus. De smelter uden problemer traditioner – nyt og gammelt – sammen i en fornyende melting pot og fremelsker en helt ny, smagsrig og mange facetteret urtesuppe. Med sig i køkkenet har de haft en række bemærkelsesværdige gæster – heriblandt sangerinderne Dayana Botello og Nolita Golding – og jeg må altså tage hatten af for dem alle, for deres smagssans, innovative opfindsomhed og evne til at servere! Musikken er effektiv og ekspressiv, pågående og powerful. I enkelte tilfælde sender den tankerne tilbage til 70’ernes og 80’ernes Santana-musik, men ellers fremstår de fleste numre som originale og dog funderet i rødder. Bedste numre er efter min mening de energiske, guitarbaserede ska-numre, Guitarra Bohemia og Liberate.

**** / Tumi Music / 62 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share