Martin Høybye: The Hourglass Sessions

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE The Hourglass Sessions er den danske singer-songwriter Martin Høybyes syvende album – et fokuseret et med elleve habile sange med det tilfælles, at de handler om eksistentielle størrelser som livskraft og kærlighed, tab og i sidste ende død. Heraf titlen: The Hourglass Sessions. Temaerne svinger som timeglasset. Det ene øjeblik er der tilsyneladende masser af sand i øverste del af glasset, det næste opdager man, at det er ved at været løbet ud af hullet i bunden. I den forstand er det en modnet singer-songwriter / troubadour, der med albummet melder sig på banen. Hans sange er stadig let tilgængelige, rummer i alle tilfælde en både poetisk og eksistentiel dybde, men er stadig melodisk let aflæselige, enkelte grænsende til det poprockede. Genremæssigt er sangene et miks af blues, americana og folk med guitaren og stemmen i de centrale positioner. Men der er sket noget. Høybye har taget et kvantespring i eftertænksomhed, og det afspejler numre som Have I Seen You, Time Stand Still og Longer Lives – albummets bedste. Det er alvor det her, på den musikalske måde.

*** / Songcrafter Music / 44 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk  

Please follow and like us:

  • 0
  • Share